Ga naar de inhoud
Home » Multifunctioneel Clubgebouw

Multifunctioneel Clubgebouw

Gemeenschappelijk gebruik

Waarom dit gebouw

Als resultaat van de zogeheten ‘sportcarrousel’, hebben meerdere buitensportverenigingen in Schagen hun activiteiten naar Sportpark Groenoord verplaatst.

De voorzitters van voetbalclub Schagen United,
hockeyclub Magnus en handbalvereniging Schagen hebben hierop de handen ineengeslagen om op deze locatie een gezamenlijk clubgebouw te realiseren, inclusief kantine en kleedaccommodaties.

Daarnaast is Stichting Kinderopvang Regio Schagen bij de conceptontwikkeling actief betrokken, om op de locatie ook een buitenschoolse opvang mogelijk te maken die volledig op sport gericht is.

Voor het vormgeven van de samenwerking, hebben de vier organisaties Stichting Sportgebouwen Groenoord (SSG) opgericht. Gezamenlijk hebben ze het idee opgevat dat het te realiseren clubgebouw gecombineerd zou kunnen worden met de al op het sportpark aanwezige Groeneweghal. Deze hal behoeft op termijn renovatie of vernieuwing. Datzelfde geldt overigens ook voor de Spartahal elders in Schagen.

Als alternatief voor renovatie van beide hallen, zou de Spartahal kunnen verhuizen naar Groenoord om bij de Groeneweghal gevoegd te worden. Inmiddels is ook turnvereniging Lycurgus Advendo bij het project betrokken. Op basis van het idee dat al deze voorzieningen elkaar kunnen versterken, is een concept ontstaan voor een combinatie tussen een nieuw clubgebouw, een dubbele sporthal, een sport-BSO en een turnzaal.

Dit concept, Open Sportpark Groenoord genoemd, wordt voorgesteld als een open toegankelijke plek, waar 7 dagen per week van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat op uiteenlopende manieren bewogen kan worden, zowel op het gebied van binnen- als van buitensport. Hierbij worden ook andere sport- en verwante organisaties betrokken, zoals een fysiotherapiepraktijk.

De stichting heeft de architecten van BREG Ontwerp en Advies gevraagd om het concept naar beeld te vertalen. SSG heeft ook Social Leisure gevraagd om een visie te formuleren op het Open Sportpark Groenoord en de mogelijkheden voor de exploitatie. Onder de vlag van Schagen Actief exploiteren zij namelijk de sportfaciliteiten in Schagen die eigendom zijn van de gemeente, waaronder de Groeneweghal en de Spartahal. Social Leisure werkt graag met SSG samen om het Sportpark te realiseren.